Wat hebben de volgende namen gemeen: Museum De Pont (in de voormalige wollenstoffenfabriek van Thomas de Beer), kantoorboekhandel Jan van Laarhoven (Jantje Plek), praktijk huisarts Gommers, Schmidlin fotografie, Hettema sigarenmagazijn, De Roode Haan (oudste restaurant van de stad), Maria Goretti-tehuis , C.T.M. melkfabriek, Denissen Uitvaartonderneming, Café Tramstation en Peerke Donders (als standbeeld).
Antwoord: allen zijn of waren gelegen aan het Wilhelminapark.
Het Wilhelminapark behoort tot de oudst bewoonde kernen van Tilburg. Het is een gedeelte van de oude herdgang Velthoven, die al in 1388 vermeld wordt. Het was in de middeleeuwen de driehoekige ‘plaatse’ van een landbouwersnederzetting. In de achttiende en de negentiende eeuw concentreerde de bebouwing zich nog steeds rond het driehoekige plein waar min of meer aaneengesloten gevelwanden ontstaan. De meeste huizen waren eenlaags, een aantal had twee verdiepingen.
Op 12 september 1898 werd het Wilhelminapark geopend, een ontwerp van de beroemde tuinarchitect Leonard Springer. In de jaren daarna veranderde de bebouwing rond het Wilhelminapark snel van gezicht. Dankzij het gereedgekomen park lieten kapitaalkrachtige eigenaren hun kleine woonhuizen vervangen door meer stedelijke herenhuizen. Ook nieuwe bedrijfspanden en horeca werden gebouwd. Slechts enkele gebouwen uit de achttiende, begin negentiende eeuw zijn overgebleven.
Deze en vele andere feiten zijn te vinden in het boek ‘Het Wilhelminapark van Tilburg’, geschreven door Cees van Raak, met foto’s van Wil van Dusseldorp. Op 1 oktober 2010 werd het ten doop gehouden in Galerie Van Dusseldorp, Wilhelminapark nr. 110.