Terug naaar Tijdmachine

2011

Wereldprimeur in Tilburg: Solarvlinder

Op de eerste dag van de lente, 21 maart 2011 heeft Tilburg een wereldprimeur in huis. Om 14:30 werd het eerste electrische oplaadpunt voor fietsen, de Solarvlinder bij de bibliotheek officieel onthuld en in werking gezet door wethouder Roel Lauwerier en maker, directeur van Connex Dirk van de Ven.
De solarvlinder heeft de vorm van een vlinder en de vleugels bestaan uit zonnepanelen. Er zijn twee aansluitpunten waaraan elk twee fietsen kunnen worden opgeladen. Het opladen is gratis, het plaatsen van de solarvlinder kost de gemeente ook geen geld, dat regelt Connex allemaal.
Wethouder Roel Lauwerier is trots op de onthulling in Tilburg: “Alle eer aan de ondernemers, ons als gemeente rest bescheidenheid, we hebben hier weinig aan gedaan.” Mededirecteur van Connex Bas Luiting is ook erg tevreden met de onthulling in Tilburg. “Andere steden in Nederland, maar ook in Berlijn en Vancouver, staan te popelen om een bestelling bij ons te plaatsen. Blij dat we als Tilburgse ondernemers onze allereerste Solarvlinder hier in Tilburg hebben kunnen neerzetten.”